Restauratie is niet altijd nodig

Restauratie is niet altijd nodig

Stel je voor, je hebt een mooi huis op het oog maar twijfelt over de staat van het huis. Overweeg dan voordat je je handtekening onder het contract zet om eens goed naar het huis te kijken. Niet vanaf de buitenkant, maar met een bouwtechnisch oogpunt. Hier kan de staat van het huis goed bepaald worden. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan na het kopen van het huis. In deze blog lees je hoe dit werkt.

Bouwkundige keuring

Doe voordat je je handtekening zet even je roze bril af. Dat doe je met een bouwtechnische keuring. Als je deze hebt laten uitvoeren door een expert, dan weet je precies wat je koopt. Via je aankoopmakelaar is het mogelijk om een expert aan te haken. Hij zal ongetwijfeld goede contacten hebben die een dergelijke keuring kunnen uitvoeren. Zo’n expert geeft inzicht in gebreken en aankomende kosten zodat je in hoofdlijn weet hoe het er met de woning voor staat. Mocht het echt nodig zijn kan de expert je adviseren om een specialist aan te haken die nader onderzoek kan doen. Met de beoordeling van de bouwtechnisch expert heb je een soort garantie over de gesteldheid van je woning.

Geen restauratie nodig

Als de expert claimt dat de woning bouwtechnisch in orde is, dan is er geen reden om de woning te restaureren of verbouwen. Je bent natuurlijk altijd vrij om hier zelf een besluit over te nemen, maar het zal geen noodzaak zijn. Ondanks dat een bouwkundige keuring extra kosten met zich meebrengt, voorkomt het een kat in de zak verhaal. Let op; een keuring is niet verplicht, maar in sommige situaties wel verstandig als je een huis wil gaan kopen. Als je een wat ouder huis op het oog hebt kan het verstandig zijn om een keuring uit te voeren. Dan weet je immers precies waar je aan toe bent. Voor andere vragen kan je je laten adviseren door je makelaar, hij of zij heeft vast nog wat extra tips die handig zijn om te weten.